Join our Mailing List:

Stop Fun Killing !

 Donate for campaigns to stop torturing and killing for fun. All received donations will be used to stop fun killing!

PayPal 

 

Beste dierenvriend,

De stieren hebben je nu nodig! Lees wat je kunt doen en help vandaag!

Genoeg is genoeg. Wij, Europese dierenvrienden moeten ons verenigen om stierengevechten, net als andere vormen van doden en martelen van dieren voor de lol, uit Europa te verbannen.

Op woensdag 22 oktober 2014 zal het Europees parlement de belachelijke jaarlijkse subsidie van 129 miljoen euro voor de stierengevecht-industrie bespreken. Deze lijdende dieren hebben uw hulp VANDAAG nodig!

Deze stemming op 22 oktober is cruciaal voor het beleid van de komende jaren, dus we moeten en zullen een grote overwinning voor de dieren bereiken!

We willen graag dat je een brief schrijft aan de leden van het Europees Parlement die jouw land vertegenwoordigen. Een voorbeeldbrief en de relevante e-mailadressen vind je op deze pagina.

Lees alstublieft ook onze tips en suggesties over hoe JIJ deze arme dieren kunt helpen.

 


Welkom Europese burgers!

In de huidige Europese regels staat dat dieren niet mogen lijden onder pijn, verwondingen, angst of verdriet. Toch steunt de Europese Unie de stierengevechten-industrie met meer dan € 129.000.000 van EU-subsidies (!) Per jaar! Het is moreel en juridisch verkeerd dat ons belastinggeld wordt besteed aan de financiering van dierenmishandeling en het moet stoppen. Stierenvechten is niet acceptabeler dan het misbruik van kinderen, vrouwen en ouderen; en dat subsidiëren we ook niet.

Stierenvechten is een systematische marteling en moord op onschuldige dieren. Het is wreed en onnodig, en als belastingbetalers en mensen moeten we weigeren hieraan deel te nemen!

Naast stierengevechten , zijn er 'stierenrennen' en 'slachtfeesten' met stieren, waar burgers dieren in het openbaar slachten - en waar stieren, paarden en ook burgers gewond raken en gedood worden in  de bloedige slachtpartij. Stieren (en paarden) worden gemarteld in gevechten in Spanje, Portugal, Frankrijk, de Canarische Eilanden en de Azoren. Alvorens te worden geterroriseerd en gedood in de arena, zitten de stieren die bestemd zijn om te worden gedood in stierengevechten dagen in donkere kisten waar ze worden blootgesteld aan diverse vormen van misbruik om hun kracht te verliezen – ze krijgen zelfs peper in hun ogen en op hun geslachtsdelen. Paarden worden geblinddoekt tijdens stierengevechten en kunnen niet reageren op aanvallen. Het gebruiken van een onschuldig dier en te worden betaald voor het kijken naar een dodelijke marteling het rekenen van geld om getuige te zijn van de marteling tot de dood, is een daad van schande en geweld, en moet als zodanig worden behandeld: een misdaad!

Zoals eerder gezegd, is onze actie NU cruciaal! Een eerdere wijziging die door een lid van het Europees Parlement is ingediend om te handelen volgens de Europese regelgeving en om deze EU-subsidies op het stierenvechten te STOPPEN werd door de Commissie van de EU begroting afgewezen (!?) Deze keer zal het volledige Europese Parlement in de plenaire vergadering van oktober moeten stemmen over het amendement 6334, dat door Europarlementariër Bas Eickhout is voorgelegd om de EU-subsidies op stierenvechten te stoppen! Dus we moeten NU onze stem laten horen.

 

Meer gedetailleerde informatie:  http://www.greens-efa.eu/fileadmin/dam/Documents/Studies/2013-5%20Bullfighting%20subsidies%20report.pdf


Hartelijk dank!

Hartelijk dank dat je de stieren en paarden wilt helpen die moeten lijden in de bloederige arena's van Spanje, Portugal en Frankrijk! Het is hoog tijd dat het doden van deze prachtige en onschuldige dieren, louter voor amusement, wordt gestopt!  

Klik hier voor de email-adressen van de Europarlementariërs van jouw land

Stuur aub je email met de voorbeeldtekst zoals hieronder 

Aan: mijn vertegenwoordiger in het Europees Parlement

 

Betreft: aankomende Plenaire sessie waar gestemd gaat worden over subsidies voor mishandelen en doden vandieren voor plezier 

 

Geachte Europarlementariër,

Woensdag 22 oktober 2014 wordt amendement 6334, ingediend door Bas Eickhout, in stemming gebracht. Dit amendement betreft het stopzetten van meer dan 129 miljoen Euro subsidies per jaar aan de stierenvechters industrie. In deze amusementsindustrie leveren fokkers vechtstieren af voor een commercieel, dodelijk schouwspel zonder enige agrarische relevantie.

Gesubsidieerd amusement dat zo verschrikkelijk veel dierenleed veroorzaakt is misbruik van ons geld dat wij in vertrouwen voor agrarische doeleinden hebben afgedragen aan de EU. Nog verwerpelijker omdat Europese regelgeving zegt dat dieren geen pijn, letsel angst of stress hoeven lijden.

Als Europees dierenvriend wil ik op geen enkele manier meebetalen aan een festiviteit waarin dieren langzaam worden verminkt en doodgemarteld. U vindt informatie over de aard van deze handelingen – die niets agrarisch hebben - op http://www.stopfunkilling.eu

Deze gift van €129 miljoen van de EU per jaar aan dit oneigenlijke doel is een schande en moet direct worden gestopt.

Met mij hopen miljoenen verontwaardigde Europeanen dat u zult gaan stemmen voor amendement 6334 en hiermee een einde maakt aan dit door EU subsidies onderhouden dierenleed.

Graag hoor ik persoonlijk van u wat u gaat stemmen.

Met vriendelijk groet,

[Jouw Naam, Woonplaats - Land]

 

 

TIP:  Hoe verstuur ik meer dan 1 email tegelijk?

Maak een nieuwe email aan in je email-software (zoals Outlook) of in je web-based email (zoals Live of Gmail). Zet in het veld [Aan] (de ontvanger van je email) je eigen emailadres. In het veld [CC] of nog beter het veld [BCC] kopieer je de emailadressen van de Europese Parlementsleden van jouw land. Zet in het veld [Onderwerp] bijvoorbeeld “Wat gaat u stemmen om dit dierenleed in Europa te helpen stoppen?”  Sluit je email af met je naam, woonplaats en de naam van jouw land. Je kunt de door ons voorbereide voorbeeldtekst gebruiken, er je persoonlijke delen aan toevoegen – of je geheel eigen brief opstellen. Je email is nu klaar voor verzending! 

 


 

Hartelijk dank!

Hartelijk bedankt dat je de stieren en paarden wilt helpen die moeten lijden in de bloederige arena's van Spanje, Portugal, Frankrijk, Canarische eilanden en de Azoren! Het is hoog tijd dat het ter amusement doden van deze prachtige onschuldige dieren, die net als wij pijn voelen, wordt gestopt!


Dit kun JIJ nog meer doen om NU deze dieren te helpen:

1.  Heb je nog geen antwoord ontvangen van jouw Europarlementsleden? Stuur hen dan een tweede email als herinnering! Je kunt hen ook bellen, zoek het telefoonnummer op het internet
2.  Stuur deze campagnewebsite door naar al je familie, vrienden en collega's via je email-contactlijst en bijvoorbeeld Facebook-vrienden
3.  Ken je, of ben je actief bij dierenbelangenorganisaties? Bericht hen dan over deze oproep op
http://www.stopfunkilling.eu om de Europese stieren te helpen
4.  Bezoek ook
https://www.facebook.com/events/1469737813299275/?ref=22 om de stemming op dit amendement bij het Europarlement te volgen – hoe meer er 'volgen' hoe grote de impact bij de Europese beleidsmakers!
5.  Schrijf je in op onze maillijst voor updates en tips over wat jij kunt doen om dieren te helpen
6.  Steun campagnes zoals StopFunKilling om amusement ten koste van dieren te helpen stoppen. Alle ontvangen donaties zullen worden gebruikt om dieren te helpen die lijden voor ons amusement!